terug naar overzicht

INFOSESSIE: Over het overlijden

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 10/10/2024
13:30 - 16:30

Locatie
Panal


Over het overlijden: informatief drieluik

In deze infosessie willen we de cursist informeren over verschillende mogelijkheden voor en na een overlijden.

Rituelen bieden houvast en geven een gevoel van samenhorigheid. Deze kunnen plaatsvinden voor een overlijden, maar evenzeer erna. Zonder dat we het weten, voeren we zelf heel wat rituelen uit. Deze kunnen religieus zijn van aard, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Er zijn ook heel wat rituelen die voortkomen uit familietradities of persoonlijke noden. Lieve Verbiest, pastor in UZ Leuven, zal je vertellen over het nut en de kracht van rituelen,

Je maakt ook kennis met Karen Vanacker van Gemoedsrust. Een uitvaartonderneming die gespecialiseerd is thuisopbaring. Karen vertelt hoe zij als afscheidsbegeleider mensen helpt om een afscheid even uniek en persoonlijk te maken als het leven zelf. Ze legt uit hoe thuisopbaring precies in zijn werk gaat en wat er mogelijk is.

We sluiten deze vorming graag af met een uiteenzetting door het Vaardigheidscentrum Anatomie van de KU Leuven. Zij zullen uitleggen hoe het precies in zijn werk gaat als je na je overlijden je lichaam wil schenken aan het Vesalius Instituut in Leuven. Ze voorzien achteraf ook voldoende tijd voor vragen uit het publiek.

 

Doelgroep: alle geïnteresseerden

Kostprijs: € 30,- te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal vzw
met de mededeling “INF2/2024 + naam deelnemer”

 

INSCHRIJVEN

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.