terug naar overzicht

Pijn- en symptoomcontrole bij ALS

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 14/11/2024
13:30 - 16:30

Locatie
ALS-liga België vzw


Pijn- en symptoomcontrole bij ALS
In samenwerking met de ALS-liga en NMRC van UZ Leuven

 

ALS (Amyotrofische laterale sclerose) is een neurodegeneratieve aandoening met een dodelijke afloop. We merken een stijgend aantal patiënten met ALS op en willen om deze reden zorgverleners voldoende informeren. Onze MBE-artsen dr. Katharina Lobisch en dr. Katleen Van Emelen overlopen verschillende symptomen en geven zowel medicamenteus als niet-medicamenteus advies voor de bestrijding hiervan. Ze baseren zich voornamelijk op de richtlijn “ALS” van Palliatieve Zorg Vlaanderen.

Het NMRC (neuromusculair referentiecentrum)  van UZ Leuven is erkend door het RIZIV en garandeert personen met een neuromusculaire ziekte kwaliteit van zorg op vlak van diagnose, behandeling en begeleiding. Zij stellen tijdens deze vorming hun dienst voor en benadrukken graag wat zij voor patiënten met ALS kunnen betekenen tijdens hun ziekteproces.

Ook de ALS-liga zal zich tijdens deze vorming voorstellen. Als niet-gesubsidieerde nationale ALS-organisatie is het hun missie om de belangen van patiënten te behartigen. Op nationaal vlak doen ze dit door kosteloos deskundige zorgverlening en ondersteuning aan te bieden op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

 

Docenten: dr. Katharina Lobisch en dr. Katleen Van Emelen, equipeartsen van Panal, NMRC UZ Leuven en ALS-liga

Doelgroepzorgverleners

Locatie: Nationaal secretariaat ALS-liga België vzw, Vaartkom 17 te 3000 Leuven

Kostprijs: 75 euro
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘ALS/2024 + naam deelnemer’

 

INSCHRIJVEN

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.