terug naar overzicht

Vormingsbrochure 2019

Vormingsaanbod 2019

Panal vzw wil de palliatieve zorgcultuur stimuleren en uitbouwen binnen het arrondissement Leuven, onder meer via vorming en opleiding. In deze brochure vind je onze vormingsinitiatieven voor 2019 terug.

Naast de basismodule, de vervolmakingsmodule en de cursus voor vrijwilligers en geïnteresseerden, bieden we in 2019 een basisopleiding voor artsen aan in samenwerking met de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en een opleiding in palliatieve zorg voor kinesitherapeuten en ergotherapeuten. De minisymposia in 2019 hebben als rode draad ‘positieve inzet in palliatieve zorg’. In vier thema-avonden willen we positieve krachten in palliatieve zorg belichten.

Panal vzw organiseert tevens enkele losse vormingsnamiddagen. We bieden een vorming over spiritualiteit (“gebrokenheid en heling”), een vorming over omgaan met ontevredenheid (“hoe overleven in deze eis-tijd”) en, in samenwerking met de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, bieden wij u een namiddagopleiding over de pallialine richtlijn ‘delier’. In een middaglezing over omgaan met rouw willen we u graag informeren over nieuwe inzichten. Deze kunnen helpen in het ondersteunen van de palliatieve patiënt en zijn familie. De middaglezing over palliatieve sedatie heeft hetzelfde doel: de kennis en vaardigheden over palliatieve sedatie actualiseren. De opleiding ‘een palliatieve benadering van wondzorg’ tenslotte wil doen nadenken over hoe palliatieve wondzorg in de praktijk wordt gebracht. Hoe benaderen we de behandeling van wonden in palliatieve en terminale zorgsituaties? Wat is er mogelijk en welke zijn onze doelstellingen?

Voor een éénmalige vorming of een vormingspakket op maat van je organisatie, kan je ons steeds contacteren. Mogelijke thema’s vind je achteraan in deze brochure. In onderling overleg wordt een aanbod op maat uitgewerkt.

Graag verwelkomen wij jou op één van onze vormingsmomenten!

 

Nele Geysen, Karen De Meerleer, Veerle Massart en Ria Vandermaesen.

Bekijk de vormingsbrochure 2019