terug naar overzicht

VROEGTIJDIGE ZORGPLANNING: de gesprekken (interactieve training)

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 28/09/2021
13:30 - 16:30

Locatie
Panal vzw


Vroegtijdige zorgplanning werd in het verleden vaak gereduceerd tot het invullen van een wilsverklaring. Ondertussen gaat de voorkeur uit naar het invullen van vroegtijdige zorgplanning als een proces, als het resultaat van verschillende gesprekken met de patiënt. Maar hoe begin je concreet aan een gesprek? Welke vragen stel je om het gesprek verder te laten gaan? Welke onderwerpen moeten zeker aan bod komen en hoe kom je tot deze onderwerpen? Hoe ga je om met weigering of weerstand? Hoe rond je een gesprek af?

Deze ervaringsgerichte vorming richt zich personen die werkzaam zijn in woonzorgcentra of in de thuiszorg. Om de vorming zo praktijkgericht mogelijk te laten verlopen is voorafgaande kennis over het wettelijk kader en beslissingen bij het levenseinde wenselijk (wet betreffende euthanasie, wet betreffende palliatieve zorg en de wet betreffende de rechten van patiënten). Het eerste uur zal besteed worden aan het opfrissen van het wettelijk kader.

 

DocentPaul Destrooper, verantwoordelijke vorming LEIF, spiritueel begeleider, LEIF consulent, en Inge Verhees, actrice, theater Aardpaard. 

Doelgroep: hulpverleners werkzaam in een woonzorgcentrum of in de thuiszorg

Kostprijs: 55 euro
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘VZP/2021 + naam deelnemer’

Duur: 13u.30 tot 16u.30

 

INSCHRIJVEN