terug naar overzicht

Spiritueel vaardiger worden: VASTHOUDEN EN LOSLATEN

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 10/06/2021
13:30 - 16:30

Locatie
Panal


De opleiding zal live doorgaan en wordt verplaatst naar een latere datum!

 

Als er één levensthema aanwezig is in palliatieve gesprekken is het wel het thema ‘vasthouden en loslaten’. Wat moet ik loslaten? Wat wil ik loslaten? Wat kan ik loslaten en waarom? Waartoe wil ik loslaten? Wat maakt dat ik kan loslaten? Maar evengoed: wat wil ik vasthouden of wat kan ik vast houden? Of moet ik misschien anders leren vasthouden?

Tijdens deze vormingsnamiddag verkennen we de vraag waarom het voor een zorgprofessional in de palliatieve zorg van belang is om met dit soort levensthema’s bezig te zijn. We kaderen het binnen inzichten over spirituele basiscompetenties als spirituele zelfdiagnose en de specificiteit van spirituele gespreksvoering.

Daarna gaan we via individuele oefeningen na wat het thema bij ons oproept, zowel in onze persoonlijke als professionele sfeer. Via allerhande uitwisselingsmethodieken gaan we er met elkaar over in gesprek. Tot slot koppelen we terug naar ons professioneel bezig zijn en gaan we na hoe deze vorming ons spiritueel vaardiger gemaakt heeft.

 

Docent: Renilde Vos, theoloog, met jarenlange ervaring op vlak van spirituele vorming en begeleiding. Ze is medebezielster van ‘De Grondmelodie’, een vzw die spirituele en existentiële counseling verzorgt en diverse initiatieven rond zingeving en spirituele verdieping aanbiedt. Voor meer info zie: www.degrondmelodie.be

Kostprijs: 55 euro
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘VAST/2021 + naam deelnemer’

Duur: 13u.30 tot 16u.30