terug naar overzicht

Spiritueel vaardiger worden: vasthouden en loslaten

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 14/06/2022
13:30 - 16:30

Locatie
Panal


Er is geen levensthema méér aanwezig in palliatieve gesprekken dan het thema ‘vasthouden en loslaten’. Hoe laat je los wie je eens was? Hoe accepteer je dat je het leven moet loslaten? En je meest dierbaren moet achterlaten?

Of is dat eigenlijk wel zo? Moet je wel loslaten? Kan je vasthouden aan wie je eens was? Kan je je dierbaren en het geleefde leven (op een andere manier) leren vasthouden?

We zoomen in op hoe je patiënt en familie kan ondersteunen in het spanningsveld tussen herinneringen vasthouden en de andere (moeten) loslaten. Wat moet ik loslaten? Wat wíl ik loslaten? Kàn ik eigenlijk wel loslaten en waarom dan? Maar evengoed: wat kan of wil ik vasthouden? In welke mate moet ik anders leren vasthouden?

En tenslotte: wat roept dit thema op bij mezelf als zorgverlener? Wat betekent dit voor mij, vasthouden en loslaten? Via allerhande uitwisselings-methodieken gaan we hierover met elkaar in gesprek.


Docent
: Renilde Vos, theoloog, met jarenlange ervaring op vlak van spirituele vorming en begeleiding. Ze is medebezielster van ‘De Grondmelodie’, een vzw die spirituele en existentiële counseling verzorgt en diverse initiatieven rond zingeving en spirituele verdieping aanbiedt. Voor meer info zie: www.degrondmelodie.be

Kostprijs: 55 euro
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘VAST/2022 + naam deelnemer’

 

INSCHRIJVEN