terug naar overzicht

Werken met de Pallialine richtlijn delirium

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 19/09/2019
12:00 - 16:30

Locatie
Panal


Opleiding in samenwerking met de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen.

Eén van de Pallialine richtlijnen gaat over delirium of delier, een ziektebeeld waarbij de patiënt verward is en vaak hallucinaties en waanbeelden heeft. Dit is niet alleen beangstigend voor de patiënt en zijn naasten, het is ook prognostisch ongunstig en leidt vaak tot dringende hospitalisatie. Het herkennen en behandelen van delier is dan ook belangrijk. Met deze Pallialine opleiding krijg je aan de hand van verschillende casussen meer duidelijkheid over delier, de diagnose en behandeling. Praktische handvatten uit de opleiding maken dat hulpverleners zich gekwalificeerd voelen in het herkennen van delier en hoe dit te communiceren aan familie.

 

Docenten: dr. Gert Huysmans, huisarts en equipearts van het Netwerk Palliatieve Zorg Noorderkempen, dr. Lieve Lemey, geriater verbonden aan het AZ Sint Lucas Brugge en mevrouw Christine De Coninck, palliatief verpleegkundige in het palliatief support team UZ Gent.

Doelgroep: artsen, verpleegkundigen, psychologen, pastores, moreel consulenten, sociaal werkers, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, zorgkundigen, vrijwilligers, …

Kostprijs: 85 euro (broodjeslunch inbegrepen)
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘WPRD/2019 + naam deelnemer’

 

INSCHRIJVEN

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.