terug naar overzicht

Studienamiddag: Palliatieve zorg bij mensen met een ernstige en diepe verstandelijke beperking

Kaart niet beschikbaar

Datum & Tijd
Date(s) - 27/05/2021
13:30 - 16:30


Panal plande in 2020 een studienamiddag met specifieke aandacht voor palliatieve zorg bij mensen met een ernstige en diep verstandelijke beperking, maar door de corona-epidemie werd deze uitgesteld.
De studienamiddag zal dit jaar ONLINE plaatsvinden op 27 mei 2021.

Communicatie met deze patiëntengroep is vaak moeizaam tot onmogelijk. Hoe kan je pijn bevragen? Hoe kan je als team de patiënt en familie betrekken in het besluitvormingsproces rond de zorg? Confrontatie met dit soort vragen zorgt vaak voor onmacht en onzekerheid bij de betrokken zorgverleners.

Aan de hand van de werkvorm ‘Het verhaal van Tim’ willen we medewerkers uit voorzieningen die werken met deze doelgroep handvaten bieden om hiermee om te gaan: hoe kan je inspelen op de behoeften van de zorgvrager-patiënt, hoe kan je veranderingen in het welzijn inschatten, hoe kan ik als zorgverlener, samen met mijn team, omgaan met emoties en onmacht, hoe kunnen we als organisatie een palliatief beleid uitbouwen, … het zijn maar enkele van de thema’s waar we die namiddag dieper op in willen gaan.

 

De vorming wordt verzorgd door medewerkers van De Lovie vzw, een organisatie die jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt in de ruime Westhoek. De Lovie heeft een jarenlange praktijk in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking, ook wanneer zij palliatief zijn.

 

Doelgroep: zorgverleners in voorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kostprijs: 45 euro
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘PZVB/2021 + naam deelnemer’

Duur: 13u.30 tot 16u.30


INSCHRIJVEN