terug naar overzicht

Minisymposium 3: Zintuiglijke waarneming bij personen met dementie

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 18/11/2021
20:00 - 22:00

Locatie
CC De Kruisboog


“Palliatieve zorg en dementie” is de rode draad voor de minisymposia van 2021.
We bieden vier thema-avonden aan in samenwerking met het regionaal expertisecentrum dementie, MEMO.

 

ZINTUIGLIJKE WAARNEMING BIJ PERSONEN MET DEMENTIE

Mensen met dementie leven meer en meer in hun eigen, besloten wereld. Op cognitief vlak zijn ze nog moeilijk te bereiken. Het prikkelen van de zintuigen opent nieuwe deuren tot contacten. Geuren en smaken roepen vroege herinneringen op met vaak spannende of ontroerende verhalen tot gevolg. Muziek of geluiden kunnen troosten of net ambiance en sfeer brengen. Ook de effecten van licht, kleur, aanraking en warmte zijn vaak veel groter bij personen met dementie. Hoe dat werkt, vertellen we graag aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk.
Aromatherapie is een goede aanvulling op de belevingsgerichte zorg. Het gebruik van aromatherapie moet gezien worden als een aanvullende en ondersteunende zorg naast de reguliere zorg. Het doel is zorgvragers te helpen ontspannen en hun welbevinden te vergroten.

VERPLAATST NAAR 18 NOVEMBER 2021

Docent: Katja Van Goethem, freelance vormingsmedewerker bij het expertisecentrum dementie Memo en oprichtster van pluk- en beleeftuin Rimpeling vzw en Ellen Hageman, verpleegkundige, Palliatief Support Team en Palliatieve Eenheid UZ Leuven.

Doelgroep: zorgverleners uit de verschillende werkvelden (thuiszorg, woonzorgcentra, palliatieve eenheden, ziekenhuizen,…) en andere geïnteresseerden

Kostprijs: € 55,- te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal vzw
met de mededeling “MS3/2021 + naam deelnemer”

Duur: 20u.00 tot 22u.00

Accreditering voor artsen: 1,5 CP in rubriek 6 (ethiek en economie).

 

INSCHRIJVEN