terug naar overzicht

Gebrokenheid en heling

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 26/03/2019
13:30 - 16:30

Locatie
Panal vzw


 

Spiritueel competent worden vanuit het ars-moriendi-model van Carlo Leget

Eén van de spanningsvelden in ieders leven, en in het bijzonder dat van de patiënt en zijn/haar omgeving, is dat van ‘gebrokenheid en de heling’. Geconfronteerd met de ultieme grenservaring van een mogelijke dood, komen de grote vragen op omtrent de beperktheid, de gekwetstheid en de gebrokenheid van het leven. Hoe ervaren we gebrokenheid? Waarom is er lijden? Is er een perspectief op heling en redding? Hoe kunnen we (een stuk) verlossing brengen of ervaren? Is er leven na de dood?

Elke zorgmedewerker beschikt idealiter over een aantal basisvaardigheden om de spirituele nood van een patiënt op te pikken. Via praktische oefeningen rond het thema ‘gebrokenheid en heling’ verkennen we onze eigen innerlijke ruimte en gaan we na welke invloed dit kan hebben op onze (professionele) spirituele basisvaardigheden (zoals betrokkenheid, empathie, echtheid, nabijheid, gevoeligheid) en zelfzorg. Op inhoudelijk vlak trachten we onze eigen spirituele overtuigingen in kaart te brengen en onze communicatieve vaardigheden aan te scherpen. We pogen de betekenis van dit spanningsveld binnen onze professionele context te verkennen, verwoorden en verhelderen.

 

DocentRenilde Vos, theoloog, met jarenlange ervaring op vlak van spirituele vorming en begeleiding. Zij is medebezielster van ‘De Grondmelodie’, een vzw die spirituele en existentiële counseling verzorgt en diverse initiatieven rond zingeving en spirituele verdieping aanbiedt. Voor meer info zie: www.degrondmelodie.be.

Doelgroepartsen, verpleegkundigen, psychologen, pastores, moreel consulenten, sociaal werkers, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, vrijwilligers, …

Kostprijs: 45 euro
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘GEHE/2019 + naam deelnemer’

 

INSCHRIJVEN

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.