terug naar overzicht

Praatjes vullen geen gaatjes! Of toch wel?

Kaart wordt geladen...

Datum & Tijd
Date(s) - 03/05/2022
13:30 - 16:30

Locatie
Panal vzw


Bavarderen in zorg en communicatie

Spreken over de dood is niet gemakkelijk. Maar waarom eigenlijk? Wat houdt ons tegen? Is het de ernst van het onderwerp? De bezorgdheid om iets verkeerd te zeggen? Praten over doodgaan is vaak een kwestie van durven. Maar hoe begin je daar dan aan?

Welke meerwaarde schuilt er in het werken met metaforen. Mensen gebruiken vaak metaforen om iets te uiten over hoe ze zich voelen of wat ze ervaren. Ergens hartzeer van hebben. Er kapot van zijn. De grond niet meer onder de voeten voelen. Aandacht hebben voor de metaforen die mensen gebruiken, ze durven oppikken en er dieper op doorgaan biedt vaak een mooie insteek om dusdanig met mensen te spreken dat ze zich begrepen en ondersteund voelen.

In deze vorming willen we onze taalgevoeligheid vergroten. Samen op weg gaan, om met een ander paar oren te leren luisteren naar wat onze patiënten en hun ondersteunend netwerk ons vertellen. Om de sprong in het diepe te wagen en het gesprek over de dood aan te gaan. Want praten over doodgaan, is vooral een kwestie van durven.

DocentThomas Fondelli, klinisch psycholoog en systeemtheoretisch psychotherapeut, trainer aan de InteractieAcademie Antwerpen

Doelgroepzorgverleners in palliatieve zorg

Kostprijs: 55 euro
vooraf te storten op rekening BE82 7364 0127 0068 van Panal met de mededeling ‘BAVA/2022 + naam deelnemer’

 

INSCHRIJVEN